Metaalbewerking, plaatbewerking, lasersnijden, straatmeubilair, ...

Plaatbewerking: de basis van een kwalitatief product

Als onderdeel van metaalbewerking staat ook bij plaatbewerking een kwalitatieve voorbereiding van het productieproces centraal. Plaatbewerking is het bewerken van industrieel metalen plaatwerk. Voor al uw plaatwerk bieden wij plaatbewerking op maat aan.

Het proces van plaatbewerking start met het ontvouwen van 3D-modellen of het maken van plaatuitslagen. Daarna worden deze geprogrammeerd om de losse platen te kunnen bewerken. Een goede plaatbewerking is essentieel voor een kwaliteitsproduct, daarom dat wij bij Fe+ Olen hier enorm veel aandacht aan hechten. 

 

Professionele plaatbewerking op maat

Onder plaatbewerking horen vier categorieën: scheiden, omvormen, verspannen en verbinden.

1. Scheiden
Scheiden is een plaatbewerking waarbij één plaat opgedeeld wordt in verschillende delen. Tijdens deze bewerkingstechniek wordt de plaat in de gewenste afmeting gesneden. Hierbij denken wij aan lasersnijden, ponsen, knippen, etc.


2. Omvormen
Tijdens het omvormen verandert het materiaal blijvend van vorm. Deze plaatbewerking buigt de plaat om tot een driedimensionaal object. Enkele omvormingstechnieken zijn vrijbuigen of rubberpersen.

3. Verspannen
Verspannen is een plaatbewerking waarbij de volledige massa verandert waardoor er spanen ontstaan. Spanen zijn kleine metaaldeeltjes. De belangrijkste plaatbewerkingen hierbij zijn CNC-frezen en -boren.

4. Verbinden
De laatste categorie in plaatbewerking is verbinden. Tijdens dit proces worden de gesneden en gefreesde plaatonderdelen verbonden tot een eindproduct. De bekendste verbindingstechniek is lassen.

Offerte aanvragen >>
 

Soorten plaatbewerking

Met tal van plaatbewerkingen, waaronder lasersnijden, ponsen, kanten, frezen en lassen, zorgen wij voor uw kwalitatief product op één locatie.

De hoofdbewerking van plaatbewerking bij FE+ bestaat onder andere uit:

  • Kanten: onze kantmachines buigen het materiaal in de gewenste hoek door middel van een bovenmes dat het plaatmateriaal in een vorm drukt.
  • Ponsen: de ponsnibbelmachine wordt gebruikt om gaten of uithoeken in het materiaal te ponsen.
  • Snijden: dankzij onze waterstraalmachine kunnen wij naast staal, aluminium en RVS, ook uw gips, schuim en hout snijden.
  • Knippen: deze bewerkingstechniek met een knipschaar is een goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld lasersnijden.
  • Lassen: er is tal van laswerk dat wij voor onze rekening nemen zoals voor de metalen inox, aluminium en staal. Dankzij de EN 15085 norm zijn wij ook actief in de spoorwegsector. Dit is een norm voor laswerkzaamheden aan spoorwegwagons of onderdelen ervan. Deze norm is uniek in België.
  • Lasersnijden: dit bewerkingsproces overtroeft klassieke processen zoals ponsen of knippen dankzij het precisiewerk. Wij kunnen lasersnijden tot 25 mm dik.
  • Walsen: een staalplaat kunnen we rollen door het te walsen, deze koude vervorming dient bijvoorbeeld om staal bol te zetten.

Daarnaast kunnen wij de platen ook zagen, boren, tappen, ontbramen en walsen. De meest belangrijke metalen voor plaatbewerking zijn aluminium, inox (RVS) en staal.

Op zoek naar een partner voor de plaatbewerking van uw eindproduct? Neem vrijblijvend contact op met ons gespecialiseerd team en wij helpen u graag verder.

Contacteer ons >>

(Wij behandelen geen particulieraanvragen)

FE+  Metaalbewerkingplaatbewerking

Hagelberg 15
Industriezone 3 'De Heze'
B-2250 Olen
Tel.  +32(0)14 28 38 10
Fax  +32(0)14 28 38 11
info@feplus.be
BE 0881.272.912