Metaalbewerking, plaatbewerking, lasersnijden, straatmeubilair, ...

TIG-lassen

Wat is TIG-lassen?

TIG-lassen – of Tungsten Inert Gas-lassen is een specifieke lastechniek op basis van een niet-afsmeltende elektrode. Anders dan bij MIG/MAG-lassen, gebruikt men bij het TIG-lassen een constante stroomsterkte. De techniek bestaat uit een stabiele plasmaboog tussen werkstuk en elektrode, zonder dat ze elkaar aanraken.

Nog een verschil met MAG-lassen is dat men bij TIG inert gas als beschermgas gebruikt. Dit omwille van de weerstand van het gas tegen erg hoge temperaturen. Wat meteen als groot voordeel heeft dat men met de Tungsten Inert Gas-techniek een hogere kwaliteit realiseert.
 

De toepassingen van TIG-lassen

TIG-lassen is een veelgebruikte techniek voor hooggelegeerd staal zoals RVS of aluminium. Omdat de lassnelheid eerder laag is, gebruikt men TIG ook vaak voor laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes.
 

FE+ en TIG-lassen

U kan op FE+ rekenen voor zowel het fijne als het robuuste laswerk van staal, Cor-Ten-staal, inox en aluminium. We beitsen en passiveren de eigen lasconstructies en beschikken over een beitsbad voor volbadsbeitsen van 2000 x 1000 x 1000 mm. Voor grotere stukken gebruiken we sproeibeitstechnieken.

Onze 4 gediplomeerde en 2 gecertificeerde lassers maken van uw project een referentie. Dankzij onze eigen lastafels en –vloeren met toebehoren en opspangereedschappen – en ook eigen lasstift- en puntlasmachines - kunnen we meteen aan de slag.  Zo bent u niet afhankelijk van externe leveranciers en kunnen wij uw opdracht snel opleveren.

 

Meer weten?

Benieuwd hoe FE+ u verder kan helpen met TIG-lassen? Contacteer ons gerust en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Contacteer ons

FE+  Metaalbewerkingplaatbewerking

Hagelberg 15
Industriezone 3 'De Heze'
B-2250 Olen
Tel.  +32(0)14 28 38 10
Fax  +32(0)14 28 38 11
info@feplus.be
BE 0881.272.912