Metaalbewerking, plaatbewerking, lasersnijden, straatmeubilair, ...

MIG-lassen

Wat is MIG-lassen?

MIG-lassen is een specifieke lastechniek die met een afsmeltende elektrode werkt. Tijdens het lassen voert men dan continu mechanisch een draad aan. Tussen deze draad en het voorwerp in kwestie vormt zich dan een plasmaboog.

Constante spanning
In tegenstelling tot TIG-lassen, waarbij men een constante stroomsterkte gebruikt, werkt men bij MIG/MAG-lassen met een constante spanning.

 

TIG-lassen is de populairste lasvorm

Omwille van de snelheid en veelzijdigheid van deze techniek, is MIG-lassen de dag van vandaag de meest gebruikte vorm van lassen. Ook het feit dat MIG zicht leent tot mechanisatie en robotisatie, draagt bij aan de populariteit ervan.

 

Het verschil tussen MIG en MAG

Bij het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Net als bij TIG-lassen, gebruikt men hiervoor bij MIG-lassen inert gas (vandaar de I). Een inert gas zoals argon - of mengsels ervan met waterstofgas en helium – wordt niet ontleed bij hoge temperaturen, wat wel gebeurt bij actief gas bij de MAG-techniek. Dit is ook meteen het enige verschil tussen MIG- en MAG-lassen: het type beschermgas dat men gebruikt.

 

Waarvoor gebruikt men MIG-lassen?

Zoals hierboven vermeld is de veelzijdigheid van MIG-lassen een van de grootste voordelen van deze techniek. De toepassingen zijn dan ook uiteenlopend, van aluminium tot RVS en ijzer.

 

FE+ en MIG-lassen

Bij FE+ zijn we gespecialiseerd in zowel het fijne als het robuuste laswerk van staal, aluminium, Cor-Ten-staal en inox. We beitsen en passiveren lasconstructies. Daarbovenop hebben we een beitsbad van 2000x1000x1000 mm en kunnen we grotere stukken sproeibeitsen.

Uw project wordt een referentie dankzij onze 4 gediplomeerde en 2 gecertificeerde lassers. Omdat zij aan de slag kunnen met onze eigen lastafels en –vloeren met toebehoren en opspangereedschappen; lasstift- en puntlasmachines, bent u niet afhankelijk van externe leveranciers. Zo realiseren wij een snelle oplevering.

 

Meer weten?

We vertellen u graag meer over MIG-lassen. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

Contacteer ons

FE+  Metaalbewerkingplaatbewerking

Hagelberg 15
Industriezone 3 'De Heze'
B-2250 Olen
Tel.  +32(0)14 28 38 10
Fax  +32(0)14 28 38 11
info@feplus.be
BE 0881.272.912