Metaalbewerking, plaatbewerking, lasersnijden, straatmeubilair, ...

FE+ ISO 9001:2015 gecertificeerd

FE+ ISO 9001 gecertificeerd

Tastbaar bewijs hoeveel
kwaliteit voor FE+ betekent!

Bekijken »

Project in de kijker

Trumpf lasersnijmachine met Liftmaster

Lasersnijmachine

Trommelmachine

Een trommelmachine, ook wel "Tumbler" genaamd, is een machine die uw stalen, aluminium of inox onderdelen verfijnd en mooier maakt.

Het trommelen of ontbramen laat toe dat bijvoorbeeld de scherpe, ruwe kanten van onderdelen glad worden gemaakt, de restanten van het lasersnijden op onderdelen worden afgetrommeld, ontbraamd, e.d.

Het trommelen of ontbramen is een zeer gekende oppervlaktebehandeling. Het is een vrij oude techniek, waarvan de naam verwijst naar de roterende trommel die oorspronkelijk voor de bewerking gebruikt werd.

In België wordt er veel gebruik gemaakt van rondvibratoren, zoals wij er dus ook één hebben.
 

Werkwijze trommelmachine

Het proces zelf steunt op het slijpend effect dat ontstaat door het langs elkaar bewegen (schuren) van het slijpmiddel en de onderdelen onder toevoeging van zeep en water.

In de trommelmachine zitten namelijk fijne driehoekvormige keitjes. De ruwe onderdelen worden in de trommelmachine geplaatst. De trommel begint te draaien en deze kleine keitjes rollen over elkaar en schuren (= trommelen) over de stalen, aluminium of inox onderdelen, waardoor de scherpe, ruwe kanten glad worden en de restanten van deze onderdelen in een aparte zeef in de trommel vallen. Dit proces duurt ongeveer een uur.

Afhankelijk van het type slijpmiddel, de zeepsoort en de trommelmachine met haar instellingen wordt de gewenste afwerking bekomen.
 

Klik op de foto's voor een grotere weergave.

Contacteer ons >>

Trommelen, ontbramen van onderdelenTrommelmachineTrommelen, ontbramen van onderdelen

FE+  Metaalbewerkingplaatbewerking

Hagelberg 15
Industriezone 3 'De Heze'
B-2250 Olen
Tel.  +32(0)14 28 38 10
Fax  +32(0)14 28 38 11
info@feplus.be
BE 0881.272.912